Hogyan segíthetsz?


Köszönjük, ha alapítványunkat bármilyen formában támogatod. Ezzel azoknak a családoknak segítesz, akik Rett-szindrómával élő, halmozottan sérült gyermeket, fiatalt nevelnek. A fotó alatt megtalálod, milyen támogatással tudsz hozzájárulni működésünkhöz és szakmai programjainkhoz.

How you can help

Pénzbeli adományok

A támogatásokat az alábbi számlára lehet befizetni, a közleményben „Adomány” megjelöléssel. Köszönjük!

MagNet Bank: 16200151-18528068-00000000
IBAN HU3016200151-18528068-00000000
SWIFT: HBWEHUHB

1 % – A Magyar Rett Szindróma Alapítvány köszönettel fogadja az szja 1 %-ot, melyet szakmai programjaira és terápiás foglalkozásokra fordít.

Adószámunk: 18075618-1-43

Közvetlen bankkártyás adományozás az OTP Simple Pay felületén:

https://rettszindroma.hu/donat...

Nagyon köszönjük.

Egyéb adományok

Szolgáltatások
Az alapítvány köszönettel fogad felajánlásokat az alábbi szolgáltatások területén: szállítás (alkalmanként), nyomdai kapacitás, nyomdai előkészítő munkák.

Tárgyi adományok
Működésünkhöz folyamatosan biztosíthatók irodaszerek (fénymásoló papír, boríték, mappák), illetve akár használt, de működőképes notebook, táblagép, nyomtató, digitális fényképezőgép.

Információ
Amennyiben olvasod Facebook-oldalunkat, kérjük, továbbítsd alapítványunk aktuális híreit ismerőseidnek! Ezzel az apró gesztussal is nagyon sokat tehetsz azért, hogy az alapítvány működéséről, kampányairól, jótékonysági rendezvényeiről minél többen értesüljenek.

Önkéntes munka

Alapítványunk nagy figyelmet fordít arra, hogy tevékenységével felhívja a figyelmet a sérült gyermekeket, fiatalokat nevelő családok életére. Ezt részben önkéntesek bevonásával szeretné elérni, akik a közvetlen segítségnyújtás mellett az alapítvány működtetésében is részt vállalhatnak.

Amennyiben az alábbi területeken önkéntesként szeretnél dolgozni, kérjük, e-mailben jelentkezz az alapítvány képviselőinél, küldd el elérhetőségeidet (esetleg fotót és pár életrajzi adatot), és hogy miben szeretnél segíteni!
Személyi segítők
Alapítványunk folyamatosan várja a gyógypedagógia területén dolgozó önkéntesek jelentkezését.  Gyógypedagógiai asszisztenseket, főiskolai hallgatókat várunk a Rett-szindrómás lányok mellé segítőnek nyári táborunkba, szülőtalálkozók, rendezvények idejére, valamint a PART családsegítő programba. Mivel a családok nagy része vidéki városokban, falvakban él, szívesen fogadjuk azokat a jelentkezőket, akik lakóhelyükön tudnának segíteni, például a kapcsolattartásban, ügyintézésben. Az alapítvány pontos tájékoztatást tud nyújtani, hogy a vele kapcsolatban lévő családok hol élnek.
Rendezvények
Alapítványunk a jövőben is szeretne jótékonysági rendezvényeket szervezni, ehhez is önkénteseket vár. Elsősorban a rendezvények közvetlen előkészítése és lebonyolítása a feladat.
Fordítás
A Rett-szindróma terápiájának intenzív kutatásával párhuzamosan számos orvosi tanulmány jelenik meg, melyek a legfrissebb hírekről számolnak be. A Rett-szindrómás gyermeket nevelő családoknak a pontos információk megszerzésében nagy segítséget jelentene e cikkek rövid, magyar nyelvű összefoglalásainak elkészítése. Az alapítvány a kapcsolatfelvétel után elküldi a választható cikkek listáját.